Header mønster

Åpning av Høvik-, Stabekk- og Blommenholm stasjon

Baneservice har hatt ansvaret for spor og kontaktledningsanlegget på strekningen. 14. desember 2015 var det offisiell åpning, og Baneservice var invitert med på den høytidelige seremonien.

Åpning-Høvik_900

Både samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og jernbanedirektør Elisabeth Enger var til stede og i fellesskap klippet de snoren som markerte at stasjonene er åpen for togtrafikk etter 2,5 år med byggeaktiviteter.

På vegne av entreprenørene som har vært involvert i prosjektet holdt administrerende direktør i Baneservice Ingvild Storås en tale. Storås benyttet anledningen til å gratulere alle jernbanevenner med dagen. Hun understreket at åpningen av strekningen er etterlengtet for mange.
– Dette er derfor en stor dag ikke bare for oss som har vært med på gjennomføringen, men ikke minst for flere tusen daglig togreisende, sa Ingvild Storås.

Stort prosjekt med mange deltagere
– Det er mange aktører involvert i gjennomføringen av et slikt prosjekt – både fra konsulent, byggherre og entreprenørsiden. Vi i Baneservice har hatt ansvaret for bygging av spor og kjøreledningsanlegget. Vår kontrakt har ikke vært den største i prosjektet men likevel en viktig og synlig kontrakt. Fra vår side har arbeidet vært dyktig ledet av prosjektdirektør Kjetil Nevstad og anleggsleder Erik Revling. Sammen med oss i gjennomføringen har vi hatt flere underlevererandører, der Veidekke og Norocs er de største, fortalte administrerende direktør Ingvild Storås de fremmøtte.

Storås avsluttet talen med å takke Jernbaneverket for samarbeidet og delte ut blomster til byggeledelsen.
Aapning-Hovik-Ingvild_900
Administrerende direktør i Baneservice Ingvild Storås.