Hjem
>
Aktuelt

Første BREEAM-sertifisering for Baneservice

Bård Gudim, Baneservice
Hjem
>
Aktuelt

Første BREEAM-sertifisering for Baneservice

Bård Gudim, Baneservice

Baneservice har, i samarbeid med Bane Nor og Cowi, gjennomført Breeam Infrastruktur sertifisering av prosjektet NBF14: Nygårdstangen - Bergen - Fløen, med karakteren "Excellent". Prosjektet er den første jernbanetekniske entreprisen i Norge som er sertifisert etter standarden.

Publisert:
13.12.2024
Sted:

Lang sertifiseringsprosess

Sertifisering etter BREEAM Infrastructure Projects forplikter til å gjøre bærekraftige valg i alle ledd av prosjekt gjennomføringen - fra utarbeidelse av planer, til gjennomføring av prosjekt så evaluerer man aspekter som blant annet energieffektivitet, materialvalg, avfallshåndtering og økologisk bevaring.

Det ble satt sammen et team på tvers av organisasjonene for å samle sammen dokumentasjon fra prosjektorganisasjonene i Bane NOR, Cowi og Baneservice, samt underentreprenør Vassbakk og Stol. Blant dokumentasjonen som er hentet inn er rapporter, bilder, mailkorrespondanser, søknader og kartlegginger benyttet som bevis på at det er tenkt, vurdert og gjennomført bærekraftige valg gjennom hele prosjektet. Arbeidet resulterte i BREEAM-klassifiseringen "Excellent".

- Det krever innsats fra alle parter for å få et så godt resultat – og vi er stolte over samarbeidet vi har fått til på tvers av organisasjonene. Sertifiseringen har bidratt til å visualisere det viktige arbeidet vi alle gjør hver dag med å ha kontinuerlig fokus på mer bærekraftige arbeidsprosesser. Dette er også viktig læring og erfaring som vi tar med oss videre i fremtidige prosjekter, sier Åshild Hamre.

Klima- og miljøleder i Baneservice, Åshild Hamre. Foto: Baneservice

Tiltak på byggeplassen

Kontorbrakkene til Baneservice og Bane NORs prosjektorganisasjon på anlegget ble forsynt med strøm fra solcellepanel på taket. Det ble også benyttet elektriske arbeidsbiler på anlegget.

I byggeperioden hadde vi fokus på kortreist og resirkulert materiell, blant annet ble steinen som ble brukt til ballast under sporene fraktet med båt til Bergen fra en lokal produsent. Vi oppførte også et eget sorteringsverk på anlegget for å kunne gjenbruke deler av massene direkte i prosjektet, sier Sølvi Tengren, prosjektleder for Grunn & UE i NBF14.

Solcellepanel på riggtak. Foto: Baneservice

Norges grønneste godsterminal

Bane NORs prosjekt i Bergen gir i seg selv store miljøeffekter i form av flere passasjeravganger på dobbeltspor-strekningen, samt økt kapasitet og fossilfri drift på Norges neststørste terminal. Baneservice er stolte over å ha utført utbyggingen av Norges grønneste godsterminal, et prosjekt som bidrar til å løse dagens og fremtidens transportutfordringer på en innovativ, effektiv og miljøvennlig måte.

Bidragsytere

No items found.
Nøkkelord:
Bærekraft

Relaterte Artikler

Bærekraft
1.7.24

Markeringen av Pride ble avsluttet med elektrisk gravemaskin i Prideparaden

Les mer
Bærekraft
8.12.22

Baneservice forlenger avtalen med Stiftelsen Norsk Luftambulanse

Les mer
Bærekraft
9.1.21

Baneservice ISO 14001 sertifisert

Les mer
Se alle nyheter

Andre Artikler

Selskap
14.4.23

Baneservice har ansatt ny divisjonsdirektør for Produkt og Utvikling

Les mer
Prosjekter
9.1.23

Undertegnet ny kontrakt med Bane NOR i Drammen

Les mer
28.8.23

Baneservice vant kontrakten om å bygge ny togparkering på Hove

Les mer
Se alle nyheter